Hur påverkas vi av Covid-19?

Kära medlem! Vi är mitt i en unik tid där ingenting är som förr och alla direkt och indirekt drabbas av den globala spridningen av Covid-19. Samhället är i mångt och mycket på paus och utöver rädslan att bli smittad eller förlora sina nära och kära så blöder verksamheter pengar och många förlorar sina jobb eller blir permitterade. Som ni alla vet har vi tvingats att stänga vår verksamhet och hitta nya och kreativa sätt att aktivera våra medlemmar. Det kan verka banalt att ett fritidsintresse pausas mitt i allt detta kaos, som för vissa människor handlar om liv och död. Men som en del av svenskt föreningsliv vet vi också hur viktig vår verksamhet är för många barns sociala och fysiska mående. Vi längtar efter dagen då vi kan gå tillbaka till det normala igen.

Förutom saknaden av en glädjefylld dojo med energiska barn och ungdomar så drabbas vår verksamhet på fler sätt. Exempelvis behöver vi fortfarande betala hyran för den lokal som nu ekar tom. Vi är därför i stort behov av att få in de intäkter vi kan genom medlems- och träningsavgifter för att klara oss genom krisen. Vi vill samtidigt påminna er alla om att vår förening drivs till 100% av ideella krafter. Varken tränare eller styrelseledamöter tjänar pengar på sitt engagemang utan intäkterna som klubben får genom avgifter och bidrag går rakt ut till er medlemmar igen.

Vi gör vad vi kan för att kompensera er för bortfallet av träningstillfällen och aktiviteter genom att sätta in alternativa träningstillfällen. Vi har även en ambition att erbjuda en extra-aktivitet när krisen är över för att säkerställa att alla barn och ungdomar får möjlighet att gradera sig till den grad de skulle ha tagit nu i vår. Väljer man att inte betala sin tränings- och medlemsavgift kommer vi att avregistrera dig som medlem. Det innebär att vi inte kan garantera att du får behålla din plats till hösten. Vi vill dock understryka att de flesta av medlemmarna har betalt tränings- och medlemsavgift, vilket vi är djupt tacksamma för.

Hälsningar,
Styrelsen i Jönköpings Judoklubb

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *