Information gällande gradering!

Nu börjar det närma sig terminsavslutning och därmed även gradering. Här kommer information och vi önskar att ni läser detta mail noggrant då vi har sammanställt en del svar på frågor som vi brukar få vid graderingstider.

Vilken grad skall jag/mitt barn ta?

Vi har sammanställt ett dokument med alla medlemmar där vi även noterat den grad som medlemmen skall ta. Se detta här: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QxiDOfGkHuSVBtdlt2DTY3nyL8Wj3TSSYPZjPk5-YOA/edit?usp=sharing

Vilken dag är graderingen?

Gradering för halvgrader kommer ske på ordinarie träningstid torsdagen den 7e juni.
Gradering för helgrader kommer hållas söndagen den 10e juni klockan 13.00

Vad gör vi om vi missar graderingen?

Om du vet på förhand att ni inte kan komma på graderingen så meddela detta via mail: jonkopingsjudo@gmail.com så försöker vi göra vad vi kan för att gradera ett annat datum.

Om du missar graderingen pga sjukdom eller andra omständigheter så ser vi till att man kan gradera i början på nästa termin.

Får jag som förälder vara med på graderingen?
Självklart. Graderingen är en viktig del i judon där barnen får möjlighet att visa vad de lärt sig under terminen. Därför får föräldrar väldigt gärna komma och titta.

Vad ska man kunna?

Vi följer Svenska judoförbundets riktlinjer vid gradering. Dessa hittar man här: https://drive.google.com/file/d/0B-VmgzDTzgdRQkFhOVg3c24xMDA/view

Vill man träna på teknikerna hemma inför graderingen så går det utmärkt. Här finns en länk till vide-demonstration av alla tekniker för respektive grad: https://www.youtube.com/user/ikvastramolndal

OBS! Till helgrader skall man kunna alla tekniker även de som är till lägre grader. Till halvgrader behöver man endast kunna teknikerna till just den graden. Det vill säga, skall man ta oranget bälte skall man även kunna teknikerna till halvgul, gul och halvorgane.

Vad kostar det?

Gradering till halvgrad är helt gratis.
Gradering till helgrad kostar 60kr (kostnaden för bältet)
Gradering till gult bälte kostar 250kr (kostnad för bälte & judopass).

Vi delar inte ut några bälten innan betalning är gjord!

OBS! När man graderar till helgult bälte så behöver man lämna in två kopior på ett passfoto eller skolfoto. Lämna in dessa i samband med graderingen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *