Smålands Open

Två dagar i Gislaved

Smålands Open med efterföljande träningsläger är varje vårtermins stora event och så även denna termin. Eftersom det är ett populärt arrangemang för våra medlemmar så brukar vi vara ett stort gäng från klubben som åker och detta år är inget undantag. Som vid varje tävling samlades vi vid klubbens parkering för gemensam avfärd. Denna gång betydligt senare än vanligt då tävlingsstarten inte var förrän klockan 12. Utvilade lämnade vi ett soligt Jönköping och anlände i god tid till ett soligt Gislaved. Barnen registrerade sig och bytte om och föräldrarna fick trängas på den lilla yta som fanns över i klubblokalen. Det var en var dag och ännu varmare blev det i dojon där vi alla vistades i flera timmar.

Tävling

Smålands Open är en perfekt nybörjartävlig där både tävlingsarrangörer, tävlande och coacher har möjlighet att skaffa sig bra med erfarenhet. Totalt fyra klubbar var representerade vid dagens tävling och Jönköpingsgänget utgjorde en stor del av klasserna. Då tävlingen hålls på en tävlingsmatta så har alla möjlighet att se alla vilket är roligt då man som coach ofta missar en del matcher då barnen tävlar på olika mattor. Totalt tog klubben fem guld, sju silver och sex brons och alla barnen kämpade på väldigt bra!

Tävlingsresultat:

Guld: Casper Wängefors, Max Åkerstedt, Kevin Karlsson, Christian Cakar & Lo Lindblad

Silver: Oliver Gustafsson, Lucas Hellström, Thess Candemar, Daniel Forsell, Mio Gustafsson, Tim Åkerstedt & Alma Hellström

Brons: Ellinor Löf, Thila Candemar, Hampus Wängefors, Gustav Vilander, Liam Sunesson & Erik Törnqvist.

Läger

När tävlingen var avslutad så sa vi tack och hejdå till ett gäng som åkte hem och resten stannade kvar för övernattning och judoträning. Totalt var vi 13 barn på lägret och vi hade ett gäng småttingar med oss som sov borta för första gången. Då vi hade lite fritid mellan tävlingen och lägret så passade vi på att vara ute i det fina vädret. Ett gäng spelade fotboll, några lekte och ett gäng höll sig inne i dojon. Därefter var det dags för de små att träna och Anders Karlsson (tränare i Västbo Judo) höll ett lekfullt träningspass för barnen. Därefter så byttes de små av med de stora som fick kämpa lite tuffare. Trötta och nöjda så bytte alla om och började packa fram sina sovsaker. Luftmadrasser pumpades och sovsäckar rullades ut innan det var dags för kvällens måltid – Pizza! Alla åt bra efter en lång dag med mycket aktiviteter och därefter gick vi in för att leka lagtävlingar. Innan läggdags fick barnen tillbaka sina mobiltelefoner som de lämnat in till oss ledare, för att ringa hem och säga god natt till sina föräldrar. Därefter var det dags att sova. Det märktes att många var pirriga över att sova borta och hade lite svårt att komma till ro, några stördes även av de äldre som busade med varandra i ett hörn. Efter en stund kom alla till ro och somnade gott. Natten gick relativt smärtfritt, en pojke från klubben var ledsen och längtade hem men efter ett lugnande telefonsamtal så lyckades han somna om. Det var väldigt stolta barn som vaknade upp morgonen därefter!

Under söndagen så tränade vi två pass och nu började barnen se riktigt trötta ut. Äntligen var det dags att packa ihop och åka hem. För även om det är kul att vara på läger så är det skönt att komma hem. Vi samlade gänget och åkte mot Jönköping igen med ett stopp för att köpa glass. Det blev snabbt tyst i baksätet på vår bil.

En mycket bra helg och vi tackar Helene och Anders för ett bra arrangemang!

Text: Linnea Wiberg

Foto: Linnea Wiberg

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *