Judits Pokal

Fler framgångar på Judits Pokal i Göteborg

Judits Pokal har blivit en tradition för klubben att åka på och återkommer två gånger per termin. Denna gång var de klubbens yngsta tävlingsförmågor som kunde ställa upp i U9-klassen samt Kacper Lempicki i U15. Dagen började som vanligt väldigt tidigt på parkeringen men barnen var på gott humör trots den tidiga timmen.

Efter invägning och registrering så hade vi en del dötid innan tävlingen satte igång. Vi passade därför på att leka av oss, både stora och små, innan lek övergick till uppvärmning för de tävlande. Kacper som var äldst och har mycket tävlingserfarenhet fick ta ansvaret att leda en uppvärmning vilket han gjorde med bravur. Varma och taggade satte tävlingen igång för de yngsta, som visade Göteborgarna riktigt god fighting spirit. Bäst gick det för killarna Lucas Hellström, Caper Wängefors och Tim Åkerstedt som alla blev bäst i sina klasser. Tjejerna som ställdes inför den stora utmaningen att även fightas mot killar denna gång bjöd upp till ordentlig dans. Thila Candemar, Lo Lindblad och Alma Hellström plockade vars ett brons.

Efter prisutdelningen för de färdigtävlande så var det bara Kacper kvar. Kacper som kör sin första riktiga termin i U15 kategorin hade två motståndare i sin klass. De slutade i två matchvinster där Kacper briljerade tekniskt och fick in sina Ippon snabbt in i matcherna och tog därför klubbens fjärde guldmedalj för dagen.

Efter tävlingen så åkte vi tillsammans hem mot Jönköping igen, men stannade självklart på Mc Donald’s på hemvägen för att se Janne äta starka kycklingvingar. En härlig dag i Göteborg och vi tackar Göteborgs Judoklubb för ett bra arrangemang även denna gång!

Text: Linnea Wiberg

Foto: Linnea Wiberg

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *