GO-cup

Tävlingsdebutanter på GO-Cup i Stenungsund

Tack vare snälla tävlingsarrangörer i Stenungsund fick klubben lite sovmorgon inför lördagens tävling. Trots sovmorgon samlades vi klockan 7 på klubbens parkering för gemensam avfärd. Denna gången med ett gäng nervösa debutanter som aldrig tävlat tidigare. Killarna Mio Gustafsson, Liam Sunesson, Kavin Karlsson, Erik Törnqvist och Christian Cakar tävlade för allra första gången denna dag. Med oss hade vi även Mohammad Faris, Lo Lindblad, Casper Wängefors, Hampus Wängefors och Theo Wahlberg. Ett stort men glatt gäng från Jönköping! Efter en smidig färd till tävlingen så registrerades alla och bytte direkt om till dräkt för uppvärmning som leddes utav Daniel. Barnen var märkbart pirriga, men det anades även en viss nervositet bland föräldrarna på läktaren som ställde många bra frågor.

Eftersom vi hade ett ganska stort gäng tävlande i samma ålderskategori innebar det att de tävlade på olika mattor. Vi coacher, jag (Linnea), Daniel och Johan fick därmed dela upp oss. Det blev svettigt för oss ett par timmar då det är mycket att hålla reda på – Springa till datorskärmen för att se matchordning, knyta tävlingsbälten, hålla reda på barnen och coacha. Ibland ingår även tröstande i coachingrollen men denna dag var det minimalt med tårar bland Jönköpingsbarnen. Inte så konstigt kanske då alla gjorde jättebra ifrån sig och fick vinna minst en match. En perfekt debut att få både vinna och förlora!

När de yngsta barnen hade tävlat klart så väntades det prisutdelning och det var stolta barn, föräldrar och coacher som trängdes framför prispallen för att föreviga barnens första medaljer. Efter prisutdelningen var klar så tog de flesta av dem som tävlat färdigt beslutet att vända hemåt Jönköping igen.

Men ännu var dagen inte slut. De lite äldre killarna Hampus Wängefors och Theo Wahlberg väntade fortfarande på att få tävla. De båda har flera tävlingar bakom sig och börjar få bra rutin på det här med tävlingar. Efter olidlig väntan så var det äntligen dags och de båda killarna gjorde mycket bra ifrån sig. Theo Wahlberg avslutade sina motståndare snabbt och knep guldmedaljen. Även Hampus var stabil denna dag men räckte inte hela vägen till guldet utan slutade som silvermedaljör.

Därmed var tävlingsdagen slut för Jönköping. Killarna tog emot sina medaljer till applåder innan de bytte om och vi vände hem igen.

En rolig dag och extra kul att de som tävlade för första gången fick mersmak. Det bådar gott för framtiden.

Resultat:

Guld: Theo Wahlberg, Mohammad Faris, Christian Cakar, Casper Wängefors
Silver: Mio Gustafsson, Hampus Wängefors
Brons: Liam Sunesson, Erik Törnqvist, Lo Lindblad, Kevin Karlsson

 

Text: Linnea Wiberg

Foto: Linnea Wiberg

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *