Nästan full pott på Judits Pokal i Göteborg

Vi samlades ännu en tidig morgon på klubbens parkering för gemensam avfärd till Göteborg och årets första Judits Pokal. Tävlande för dagen – Max Åkerstedt, Theo Wahlberg, Hampus Wängefors, Daniel Forsell och Agnes Larsson var dock taggade trots den tidiga timmen.

Efter cirka en och en halv timmes bilfärd var vi framme i Göteborg och möttes i entrén till Göteborgs Judoklubb av en folkmassa av barn, tränare och föräldrar. Denna lördag samlades rekordmånga tävlande i dojon och det var därmed väldigt mycket folk. Efter invägning, lite frukost och bus så var det dags för uppvärmning och snabbt började barnen se mer fokuserade ut. Efter lite förseningar var det dock dags för tävlingsstart och Daniel, Max och Theo var i första viktklasserna på ena mattan så det blev snabbt intensivt. Motståndet på denna tävling är bra då Göteborgsklubbarna har en del rutinerade barn tränade av väldigt duktiga tränare. Den här dagen var dock Jönköpingskillarna lite vassare och vann på ippon efter ippon. Snabbast var Theo som snabbt kastade motståndarna på sina höft och handkast på första attacken i de flesta matcherna vilket ledde till en guldmedalj. Även Daniel och Max som tävlade i samma klass såg väldigt stabila ut och tog sig båda till finalen. Efter en väldigt jämn match så var det Max, som har lite mer tävlingserfarenhet än Daniel som knep guldmedaljen denna gång och Daniel fick ”nöja” sig med silver. Coach Jakob påpekade dock att båda skulle vara riktigt nöjda och se sig själva som vinnare.

Därefter fick vi vänta lite grann innan det var dags för Hampus och Agnes som tävlade på andra mattan. Tillslut blev det Hampus tur och han blev märkbart nervös. Trots nervositeten såg han stabil ut i första matchen och gick ut som segrare. Hans andra match var otroligt jämn och fick tyvärr se sig som besegrad, även om han förlorade så gav en matchvinst honom en plats i semifinalen där han vann och gick till final. I finalen fick han möta samma kille som tidigare och fick ännu en gång se sig besegrad och tog därmed hem silvermedaljen i viktklassen.

När Hampus var klar var det dags för Agnes tur. Agnes var lätt i sin viktklass såg otroligt fokuserad ut redan i första matchen där hon mötte viktklassens kanske tuffaste tjej. Det märks dock tydligt att Agnes har ökat sin träningsdos och kroppsstyrka och hon tokdominerade i match efter match. Jättekul att se att Agnes viljestyrka och disciplin har börjat ge resultat. Efter fyra stabila matchvinster tog Agnes guldet.

Därmed så var tävlingen slut för klubbens del och det var med ett av de starkaste tävlingsresultaten på länge som vi vände hemåt till Jönköping igen. Otroligt kul att se att det går bra för våra barn, men absolut roligast att se är att de hejar och stöttar varandra så fint.

Text: Linnea Wiberg
Foto: Linnea Wiberg

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *