borås judo challenge

Första tävlingen för säsongen – Två bronsmedaljer till Agnes och Kacper

Den 10e-11e februari representerades klubben av Agnes och Kacper på Borås Judo Challenge. Den här gången lät vi Agnes pappa Michael Larsson, som själv har varit tävlingsaktiv för klubben en gång i tiden, berätta om helgen.

I helgen var det dags för Borås judo open kombinerat med träningsläger för  U13-U18.  Agnes var som brukligt trött på morgonen när vi lämnade Jönköping och begav oss till Borås.  Efter lite försening vid invägningen då tjejernas våg hade kommit på avvägar så var det dags för tävling.  Agnes stod över i första omgången och mötte en tjej från Lidköping i första matchen, efter att fått en wazari ganska tidigt så avslutades matchen i fasthållning.

I semifinalen var det dags för mötet  mot en tjej från IK Södra som Agnes haft svårt mot tidigare.  Tjejen från IK Södra tog ledningen och Agnes fick kämpa för att kvittera, i matchens sista sekund så lyckades  Agnes utjämna och matchen gick till Golden Score. Agnes var väldigt trött efter att ha fått kämpa i motvind och förlorade till slut.  I matchen om bronset mot en tjej från Malmö som Agnes mött flera gånger tidigare och gått jämna matcher mot så fick Agnes tidigt en wazari och följde upp med ytterligare en wazari. Därmed blev det matchvinst och bronset var säkrat. Agnes styrka är just hennes fysiska styrka, akilleshälen är när hon blir kontrad. Med lite mer teknikträning så kommer hon att kunna utvecklas mycket och hon var väldigt nöjd med sin tredjeplats.

Efter att tittat och hejat på Kacper som också tog en bronsmedalj så var det dags att bege sig till hotellet inför söndagens träningsläger.  Efter incheckning var vi väldigt hungriga så vi begav oss till en hamburgerrestaurang rakt över gatan,  mycket gott.

Kvällen avslutades på rummet med melodifestivalen och en del choklad, dagen hade tagit ut sin rätt och vi var väldigt trötta. Vi somnade till mama mias (filmen) ljuva musik.

Väckning 07.20 på söndagen och efter att ha intagit en bra frukost så var det dags att bege sig vidare till sporthallen för två träningspass som hölls med en av landslagets tränare. Dags att för första gången att få känna på ett tufft randoripass mot tjejer som är på samma nivå som henne själv, hon krigade på bra som den tävlingsmänniska hon är. Jätteroligt att se.

Lunch 10.30 kändes lite tidigt men lasagnen var god. 2 timmars paus till nästa pass och det märktes att Agnes var trött, tur att hon hade sin nyfunna vän från IK södra som höll henne vaken.

Andra passet var likt det första, mycket randori men även en del greppteknik och kastövningar i rörelse som var riktigt bra. I slutet av passet märktes det att många av de yngre var trötta det blev mycket prat och mindre koncentration på vad dom skulle göra. Helt förståligt efter två hårda dagar med intensiv tävling och träning.

Efter att ha sagt hejdå till nyfunna kompisar så var det dags att springa till bussen och efter att nästan missat den så var det dags att bege sig hem till Jönköping igen. Agnes somnade på bussen innan vi lämnat Borås och hon tyckte det varit en jättebra helg.

Text: Michael Larsson

Foto: Linnea Wiberg

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *