En helhelg i Staffanstorp

Tidigare Syd Cup i Staffanstorp har blivit ”Staffanstorp Judo Games” och självklart var klubben på plats med några tävlande. Vi åkte till Staffanstorp redan på fredagkväll eftersom det är en bra bit att köra.

På lördagen så började tävlingen 9.30 efter en invigning där alla tävlande gick in till ljusshow och musik. Våra tre tävlande för dagen – Oliver Gustaffson, Kacper Lempicki och Agnes Larsson började självklart samtidigt alla tre så vi coacher fick dela upp oss. Agnes som tävlade i en annan hall än de två andra hade två matcher framför sig. I första matchen mötte hon en tjej från Kristianstad som hon tidigare inte mött. Motståndaren var stabil och stark och därmed svårkastad, men Agnes var den som var mer aktiv och gjorde bra attacker. Tyvärr blev motståndarens styrka avgörande då hon lyckades kontra Agnes och fick poäng och vann matchen. I andra matchen mötte hon Jenny Jönsson, som hon nu efter flera möten blivit god vän med. Agnes var stark i första delen av matchen och tog poäng tidigt i matchen. Efter halva matchen började Jenny öka tempot och Agnes fick försvara sig. När det var 10 sekunder kvar av matchen hamnar de båda på golvet och Jenny lyckas vända Agnes i slutsekunderna och ta fasthållning. När man får fasthållning i precis innan matchen är slut så får man fortsätta hålla fasthållningen till den är bruten eller det blir ippon. I det här fallet så blev det ippon och Agnes förlorade matchen.

Se alla bilder här

När Agnes var färdigtävlad gick jag in i den andra hallen för att heja på killarna Kacper och Oliver som tävlade i samma kategori. Oliver, som egentligen är född 2009 och därmed är förstaårs u11 valde att ställa upp i tävlingen trots att han visste att det skulle bli tufft i u13. Ändå så gjorde Oliver jättebra matcher och gav bra motstånd men förlorade sina matcher. Kacper, som har haft en mycket bra säsong hade även det denna dag och gick ganska enkelt till finalen. I finalen mötte Kacper en duktig kille som heter Vincent och är från Stockholms Judoklubb. Vi coacher förväntade oss en tuff final mellan de två killarna eftersom Vincent också varit dominant i sina matcher. Ganska fort in i matchen så får Kacper till ett kast och domarna dömmer ippon och Kacper hade säkrat guldet.

 

Se alla bilder här

Efter Kacpers final väntade flera timmars paus innan det var dags för Kacper igen i u15-kategorin. I u15 var de färre tävlande än i u13 men Kacper fick ändå tre matcher här. Han fortsatte på samma sätt som tidigare med att vara aktiv och attackera mycket och med många olika tekniker. Efter tre matchvinster så var Kacper återigen segrare och guldmedaljör.

En bra dag på Staffanstorps Judo Games som var en mycket välarrangerad tävling och med tävlande från hela landet samt Tyskland och Italien.

Skåneserien

Dagen efter Staffanstorp Judo Games följde ”skåneserien” som är en del av tävlingen men för yngre förmågor med mindre tävlingserfarenhet. Denna dag tävlade Max Åkerstedt från klubben som hade fyra motståndare i sin klass. I första matchen mötte han en kille från Karlshamns judo, som hade en aggressiv stil och var ganska stark. Max var den som försökte attackera men kom inte riktigt in ordentligt då motståndaren höll Max på avstånd genom att ha raka armar. Det slutade, precis som i Agens fall att Max blev kontrad och förlorade på en wazari. De följande tre matcherna var betydligt enklare för Max då han visade upp mogen judo med aktiv greppning och variation på sina attacker. Max slutade som silvermedaljör.

Se alla bilder här

Detta var också sista tävlingarna för säsongen och det har varit en otroligt bra säsong för klubben med mycket tävlingar, mycket medaljer och flera erfarenheter rikare. Som coach ser man också hur mycket de har utvecklats bara på ett par månader och hur de har blivit självsäkrare i tävlingsmomentet vilket är jättekul att se.

Text: Linnea Wiberg
Foto: Linnea Wiberg

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *