Fartfylld helg på judomattan i Borås

 

Se alla bilder här

Den 4-5e november arrangerades höstens Borås Judo Challenge och självklart var klubben på plats med ett gäng tävlanden. Trots att Borås ligger relativt nära Jönköping så blev det en tidig morgon på parkeringen på lördagen. Resan gick bra och alla fick sina ackrediteringskort och invägningslappar. Efter invägning och lite frukost uppe på läktaren värmde killarna: Max Åkerstedt, William Aronsson Biselius, Oliver Gustafsson, Kacper Lempicki och Marcus Milton upp tillsammans. Borås Judo Challenge är en större och lite mer avancerad tävling med tävlande från hela landet samt Norge och Danmark. Trots detta hade killarna gott självförtroende på mattan och visade upp fin judo. Marcus Milton var den killen som hade minst tävlingserfarenhet i bagaget och var också yngst i Jönköpingsskaran. Han fick tyvärr det lite tufft på tävlingen då motståndarna var både huvudet längre och något år äldre än han själv, ändå var Marcus på bra humör. Vi gjorde en intervju med Marcus efter tävlingen som ni kan läsa här.

Se alla bilder här

De övriga tre U11-killarna tävlade också på mycket bra, Max gick i en otroligt jämn viktklass där killarna slog varandra. Max vann två matcher och förlorade två och det ledde till en bronsmedalj. Även William och Oliver tog sig igenom två matchvinster och två förluster som ledde till bronsmedaljer vilket är jättebra på den här nivån.

Tävlingserfarna Kacper Lempicki som efter U11’s prisutdelning tävlade i U15-kategorin var mycket bestämd i sin judo och avslutade två matcher väldigt dominerande och gick därmed till finalpasset. I finalen mötte han William Ekeroth som är en mycket duktig kille från Karlstad och de båda körde en jämn match som hade kunnat gå åt vilket håll. Efter sex minuters golden score och alltså totalt 9 minuters matchtid, lyckades Kacper kontra Karlstad-killen och därmed gå ut som segrare. En härlig vinst för Kacper som förlorat mot William två gånger den här säsongen.

Efter Kacpers långkörare var tävlingsdagen slut för gänget och vi körde hemåt igen (fast först åt vi på Mc Donald’s precis enligt tradition). Det var en mycket rolig dag, dels för att det gick bra för alla men mest för att vi hade en stor hejarklack med oss på läktaren. Det är viktigt med support från familj och kamrater och det är härligt att se att sammanhållningen i klubben bara blir allt starkare.

 

Dag 2

På söndagen var det dags igen att gå upp i ottan. Den här dagen tävlade Agnes Larsson och Kacper Lempicki i u13 och de båda har god tävlingserfarenhet. Kacper som var sliten efter gårdagens tävling och dessutom fått ont i armbågen, var ändå på gott humör. De båda värmde upp tillsammans och peppade varandra. När klockan var 9 så satte tävlingen igång och Kacper var andra matchen på sin matta. Kacper var lite mer segstartad än gårdagen men lyckades ändå vinna tre matcher och därmed gå till ytterligare en final, men innan finalpasset så var det Agnes tur att gå upp på mattan. Agnes mötte en Stockholmstjej i första matchen som hade väldigt god balans och därmed vad rätt svårkastad. Agnes var den som attackerade mest, och i kombination med motståndarens goda balans så blev hon tyvärr kontrad. I andra matchen gick det dock bättre för Agnes och hon var mycket mer aggressiv, och avslutade matchen fort med ett kast och därefter fasthållning som hon höll till ippon. Därmed var Agnes i semifinal där hon mötte duktiga Tara Babulfath från IK södra, som Agnes förlorat tidigare. Tyvärr blev det även förlust den här gången men Agnes såg starkare ut i stående den här gången. Därmed tog Agnes bronsmedaljör vid dagens tävling. Kort därefter satte finalpasset igång och den här gången mötte Kacper en dansk kille i finalen. Det visade sig bli en mycket kortare final är gårdagen då Kacper visade sig på sin goda sida och vann över dansken och tog därmed helgens andra guld.

För att summera helgen så måste vi säga att det gick över förväntan för alla tävlande. De visade fin judo och var nära att vinna ännu fler matcher än vad man redan gjorde. Totalt sätt blev Jönköpings Judoklubb 12e bästa klubb av 36 klubbar och då hade flera klubbar betydligt fler tävlande än vad vi hade. Grymt bra jobbat av allihopa!

Text: Linnea Wiberg
Foto: Linnea Wiberg

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *