Judits Pokal 3 i Göteborg

Terminens första tävling gick av stapeln i Göteborgs Judoklubb som vi de senaste 2-3 åren åkt på regelbundet. Den här gången hade vi en liten skara barn med oss: Agnes Larsson, Max Åkerstedt, William Aronsson Biselius och Hampus Wängefors. En grupp barn med varierande tävlingserfarenhet. När vi väl kom på plats (något sent eftersom vi har en tendens att alltid köra fel sista biten) så värmde Daniel upp med barnen i den trånga träningslokalen.

Först ut från klubben som tävlande var Max som trots sin unga ålder har tävlat intensivt och har bra rutin. Han tävlade i en stor viktklass med 9 andra pojkar i hans ålder och storlek men Max plöjde rutinerat fram och vann fem av sex matcher vilket ledde till ett silver. I finalen mötte han samma kille som han tidigare vunnit mot i poolen efter en jämn match, men tyvärr gick den andre killarna ut som segrare.

Därefter tävlade killarna Hampus och William i samma viktklass men i vars en pool. Detta var också en viktklass med 9 andra tuffa killar. William och Hampus har inte riktigt samma erfarenhet som Max men kämpade på mycket väl. William vann sina första två matcher men sen vände det tyvärr och han gick inte vidare till medaljmatch. Hampus som tävlat minst, fick det också tufft och förlorade sina matcher efter att han kämpat mycket väl och var väldigt nära att få in flera kast.

När killarna var klara så hölls det en prisutdelning innan det var Agnes tur. Agnes har tävlat mycket och ganska länge, och hon har en bra grund. I hennes grupp hade hon tre motståndare som var något kilo tyngre än Agnes. I första matchen hade vi en taktik som Agnes följde mycket bra och hon gjorde det svårt för den längre motståndaren som gillade nackgrepp. Precis i slutsekunderna så blev Agnes kastad och förlorade efter en mycket väl utförd match. Förlusten fick Agnes att tagga till extra mycket för kommande två matcher vilka hon avslutade väldigt snabbt. Två matchvinster och en förlust resulterade i en silvermedalj för Agnes.

En bra start på terminen för dessa fyra kämparna. Judits Pokal är en relativt tuff tävling och vi är mycket stola över allas prestationer. Eftersom att tävlingen var uppdelad med två prisutdelningar denna gång så valde de familjer som hade barn som tävlat klart att åka hem tidigare. Därför var det bara Linnea, Daniel, Agnes, Agnes pappa Michael och Linneas pappa Jan som åkte hem gemensamt och stannade på det sedvanliga McDonalds-stoppet på hemvägen, då berättade Daniel gamla judohistorier från förr och vi andra skrattade gott åt dessa.

En alldeles utmärkt tävlingsdag och vi tackar Göteborgs Judoklubb för ett bra arrangemang!

Linnea & Daniel

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *